Tuinplanten die geschikt zijn voor zandgrond

Tuinplanten die geschikt zijn voor zandgrond

Als je een droge, zanderige grond hebt, kun je beginnen met sedums. Deze vetplanten zijn uitstekende bodembedekkers die goed tegen droogte kunnen. Je kunt zelfs een grote variëteit planten genaamd Autumn Joy. Deze planten hebben niet veel water nodig als ze eenmaal zijn gevestigd. Ondanks de zandgrond zal rozemarijn tot laat in de winter nog bloeien. Sedums zijn ook uitstekende planten voor rotstuinen. De grotere variëteit, Autumn Joy, is zeer geurig en bloeit laat in de herfst.

Sommige planten zijn aangepast aan zandgrond, zoals vetplanten. Vetplanten geven de voorkeur aan droge omstandigheden, omdat ze geen hoge vochtigheidsgraad nodig hebben. Kleigrond daarentegen zou vetplanten doden. Dit komt omdat zand meestal slibdeeltjes bevat, die het vermogen van de bodem om water en voedingsstoffen vast te houden vergroten. Zand houdt ook minder water vast dan kleigrond, waardoor het gemakkelijker te graven is. Zand kan ook snel uitdrogen en is misschien gemakkelijk te bewerken, dus ze zijn niet de beste keuze voor mensen met waterbeperkingen.

Andere bloeiende planten die goed groeien op zandgrond zijn zoete alyssum. Deze planten zijn uitstekende keuzes als u wilt dat uw bloembed bijen en vlinders aantrekt. In USDA zones twee tot negen kunt u deze planten in zonnige gebieden planten. Sweet alyssum heeft roze, paarse en witte bloemen. Het verdraagt ​​​​ook droge grond en is een droogtetolerante plant. Bij het planten in zandgrond kiest u best een plant die in die zone winterhard is.

Zelfs als zandgrond niet ideaal is om te planten, kun je er prachtige planten vinden die het er goed doen. Een beetje onderzoek zal u helpen de juiste planten te vinden om aan uw tuin toe te voegen. De zandgrond is niet ideaal voor zachtstammige planten, maar er zijn veel planten die het goed doen op zandgrond. Als je een zanderige tuin hebt, hoef je niet veel tijd te besteden aan het wieden ervan, omdat veel van hen gedijen in zanderige omstandigheden en weinig verzorging nodig hebben.

Een andere plant voor zandgrond is het vingerhoedskruid. Deze vaste plant groeit goed in de zones vier tot en met negen en houdt van een goed doorlatende grond. Hoewel ze regelmatig water nodig hebben, is deze plant giftig. Cleome-planten, gewoonlijk spinbloemen genoemd, zijn een andere goede keuze voor zandgrond. Het beste van deze planten is dat ze pas bloeien als ze goed ingeburgerd zijn. Ze bloeien ook heel snel en gaan lang mee.

Een andere manier om zandgrond te verbeteren is door organische stof toe te voegen. Door de grond te mulchen met gesnipperde bladeren, goed gerijpte mest of fijngesnipperde houtschors kan het vocht vasthouden en de hoeveelheid water die u nodig heeft om de tuin in de zomer water te geven, verminderen. Organische stof wordt ook afgebroken en geeft vitale voedingsstoffen af ​​aan de planten. Hierdoor hoeven je planten niet met elkaar te concurreren om deze voedingsstoffen. Dit zal ze ook helpen om beter te groeien, omdat ze meer zonlicht krijgen.

Als uw grond te zanderig is voor de planten die u wilt laten groeien, moet u voedingsstoffen aan uw tuingrond toevoegen. U kunt uw grond bewerken met korrelmest met langzame afgifte of compost. Het is ook belangrijk om de irrigatie goed te positioneren. Als het regent, moet het gelijkmatig verdeeld zijn, zodat geen enkel deel van de tuin droog staat. U kunt ook mulch toevoegen om onkruidgroei te voorkomen.