Eten om op je barbecue te koken

U kunt wat afwisseling aan uw barbecue toevoegen door bijgerechten en drankjes te bereiden die goed bij het vlees passen. Een heerlijk drankje of lichte hapjes zoals levendige groenten zijn perfect om door de rijkdom van het vlees te snijden. Je kunt zelfs met boter doordrenkte maïs serveren. Veel barbecuerecepten hebben maar 10 ingrediënten nodig, waardoor ze de perfecte keuze zijn voor een zomerse barbecue. Als toetje kun je een gegrilde bananensplit of met chocolade omhulde aardbeien bereiden.

Je kunt ook plantaardige burgers opnemen in je barbecuemenu. Veel vleesetende vrienden zullen dol zijn op deze plantaardige optie. Marks and Spencer’s Plant Kitchen laat zien dat plantaardig eten lekker en gezond kan zijn. Veganistische en vegetarische producten vind je ook in het vleesvrije gedeelte van supermarkten. Maïskolven smaken nog lekkerder als ze op de barbecue worden gekookt. Als je een veganistische of vegetarische burger wilt aanbieden, zorg er dan voor dat je er ook een voor hen klaarmaakt.

Een ander dessert zijn gegrilde perziken. Deze heerlijke lekkernijen moeten voor het serveren worden gesneden. Combineer ze met bevroren yoghurt en je hebt een perfect licht einde van je barbecue. No bake-taarten zijn ook een geweldige optie voor ideeën voor barbecue-eten. Je kunt ze ook in ijslollyvormen proberen! Je kunt ook aardbeienijs in een paar minuten bereiden en invriezen voor later. Het is niet alleen heerlijk, maar het staat ook nog eens prachtig op je barbecuemenu.

Vis kan ook als onderdeel van uw menu worden gebruikt. Zalm is een uitstekende keuze wanneer gegrild als filet. Makreel is geweldig op kebab, terwijl zeeduivel goed is voor hamburgers. Als je er een schijfje citroen omheen wikkelt, krijg je een extra speciale smaak. Je kunt ook proberen fruit aan spiesjes te roosteren en ze op een grill te braden. Er zijn nog veel meer ideeën voor barbecuevoedsel om van uw barbecue een succes te maken.

Gegrilde groenten zijn ook geweldig voor de barbecue. Naast vis kook je ook groenten op de barbecue. Probeer gegrilde paprika’s, die goed samengaan met biefstuk en kip. Je kunt zelfs gegrilde ananas proberen voor een andere draai aan aardappelsalade. Dit gerecht past ook goed bij een koude pastasalade of gepofte aardappel. Je kunt ook geroosterde ananas gebruiken om je hamburgers te garneren. Als je een meer vegetarische optie wilt, kun je gegrilde halloumi grillen. Het heeft niet veel olie nodig en is erg goed voor barbecues.

Wil je iets zoets en hartigs serveren, dan kun je ook gegrilde s’mores pizza serveren. Dit is een van de meest populaire ideeën voor barbecuevoedsel en het zal voor iedereen heerlijk zijn. Je kunt veel ingrediënten gebruiken om je kebab te maken, maar vergeet niet om ze allemaal in hetzelfde tempo te koken. Probeer vis en zeevruchten te gebruiken die weinig vet bevatten. Het zal een geweldige aanvulling zijn op je menu. Daarnaast kunnen er groenten aan de spiesjes worden toegevoegd voor een kleurrijke spies.

BBQ is een perfect moment om te entertainen. Je kunt ook bonen in zuidelijke stijl bereiden met spek, boter en ui. Je kunt deze heerlijke kanten ook serveren met barbecuebroodjes. Maak desgewenst zelfgemaakte augurkensap voor de zijkanten. Een ander idee voor barbecuevoedsel is ambrosiasalade, een combinatie van zure room en Cool whip. Het is gemakkelijk te maken en duurt slechts 20 minuten om te bereiden. Daarnaast kun je ook geroosterde cherrytomaatjes als bijgerecht proberen.