Tuinartikelen die elke tuinman zou moeten hebben

De essentie in een tuin omvat een verscheidenheid aan gereedschappen en apparatuur, waarmee u aan de slag kunt met uw project. Een hulpmiddel is een tuinvork, die handig is voor het graven van gaten en het mengen bij grondbehandeling. Dit gereedschap is vaak uitwisselbaar met de schop en kan voor een aantal taken worden gebruikt, waaronder het ontwortelen van kleine bomen. Andere essentiële gereedschappen zijn een troffel en een standaard boeghark.

Of u nu net begint of een ervaren professional bent, deze tools kunnen u helpen de klus te klaren. Voor lichte tuinklussen beschermen tuinhandschoenen uw handen tegen krassen en blaren en houden ze schoon. Kies handschoenen met versterkte vingertoppen, aansnoerbare polsbanden en vulling om te voorkomen dat er vuil in de hand sijpelt. Ten slotte moet u een tuinschort kopen, dat uw kleding helpt beschermen tegen het puin van de tuin. Het voorvak van het schort is perfect voor het opbergen van je tuingereedschap.

Het beste tuingereedschap is duur, dus kies kwaliteitsartikelen om de klus te klaren. Kies goed gemaakte, duurzame apparatuur voor uw tuin en lees de garantie-informatie op het product. Sommige fabrikanten bieden levenslange reparatie of vervanging aan. Houd je echter niet te veel bezig met gadgets. Kies betrouwbaar en stevig gereedschap dat jarenlang meegaat. Sommige tuinders kiezen voor roestvrijstalen spades, die niet roesten en niet regelmatig geslepen hoeven te worden. Spades met lange steel zijn geweldig voor het graven van grote percelen en het verplaatsen van grond van het ene gebied naar het andere.

Een ander onmisbaar tuingereedschap is de spitvork, ook wel tuinvork genoemd. Deze handige tool kan voor meerdere taken worden gebruikt, waaronder het verplanten van zaailingen. Ze kunnen ook worden gebruikt om siergrassen en vaste planten te splijten en te verdelen. Naast het graven en verplanten kan de spitvork gebruikt worden om mest te mengen of om hooi in de stal te sorteren.

Een ander essentieel hulpmiddel is het hori-hori-tuinmes, een Aziatisch hulpmiddel dat onlangs zijn weg naar het Westen heeft gevonden. Het is een veelzijdig gereedschap dat de functies van een schoffel en een troffel combineert. Deze tool is handig voor het graven van kleine plantgaten, oogsten en onkruid wieden. Het lemmet van het mes kan worden gekarteld of bedrukt met een liniaal. Het blad is verstelbaar van 37 inch tot 68 inch, waardoor het gemakkelijk is om door moeilijke ruimtes te manoeuvreren.

De DeWit Forged Handvork is een veelzijdig hulpmiddel dat voor een aantal taken in de tuin kan worden gebruikt. Het blad is gemaakt van gehard boriumstaal en buigt niet door onder dichte grond. Het handvat is gemaakt van Europees essenhout, waardoor het het perfecte gereedschap is voor harde grond. Handsets voor tuinieren zijn handige hulpmiddelen die nuttig zijn bij het planten, verpotten en harken van grond. Het is belangrijk om te investeren in een goede set tuingereedschap om uw tuinierwerk efficiënter te maken.

Een ander essentieel hulpmiddel voor de tuin is een schop. Een traditionele schop zal goed werken voor het voorbereiden van grond voor het planten, maar je kunt ook gespecialiseerde schoppen gebruiken voor moestuinen. Voor het graven van groentebedden gebruik je de scherpschutterspitsschop. Voor zwaardere kleigrond heeft de Kombi schop een getand blad en is hij perfect voor het graven in verhoogde bedden. Let bij het kiezen van een schop op de juiste zwaarte en hoogte.