Tuin Bloemen

Tuin Bloemen

Er zijn veel soorten tuinbloemen, maar een paar bloemen groeien goed in elk seizoen, ongeacht de grondsoort of het klimaat. Een anjer is een goed voorbeeld van een vaste plant, maar veel bloemen gedijen in verschillende seizoenen. Vingerhoedskruid is bijvoorbeeld perfect om in een wilde weide te planten. Ze zijn ook geweldige snijbloemen en kunnen worden gedroogd voor arrangementen. Ze zijn ook niet kieskeurig en groeien goed in de meeste goed doorlatende grond. Ze zijn zeer veelzijdig en kunnen in elk klimaat worden gekweekt en bloeien in het vroege tot midden van de zomer.

Een andere plant met een lage waterbehoefte is de lantana. Deze onderhoudsarme struik is een prachtige plant die in de zomer bloeit en niet veel water nodig heeft. Een geweldige keuze voor een container, lantana doet het goed in droge omstandigheden, maar is zeer giftig als het wordt geconsumeerd. Het verdraagt ​​​​droogte, maar vergeet niet om het water te geven als dat nodig is om een ​​gezonde plant te garanderen. Eenmaal geplant, hoeft u zich geen zorgen te maken over het uitzetten van de plant.

Daglelies behoren tot de gemakkelijkste en meest populaire tuinbloemen. Ze zijn verkrijgbaar in vele variëteiten, maar de meeste zullen om de vier of vijf jaar moeten worden verdeeld. Daglelies moeten om de vier tot vijf jaar worden verdeeld omdat ze de neiging hebben om te snel vol te raken. Als je echter extra daglelies in je tuin hebt, zoek dan gewoon iemand die ze kan delen. Probeer voor de mooiste bloemen een herbloeiende hybride te planten. Klassieke cultivars zoals ‘Happy Returns’ staan ​​bekend om hun herhalingsbloei. Daglelies hebben ook aantrekkelijk blad, maar kunnen er halverwege het seizoen wat slordig uitzien. Het terugknippen van de bladeren van daglelies is een gemakkelijke manier om te voorkomen dat de planten lelijk worden.

Baby’s adem is een populaire vulstofplant. Hoewel meerjarige variëteiten in sommige gebieden als schadelijk onkruid worden beschouwd, zijn jaarlijkse variëteiten prima. Hoewel jaarlijkse variëteiten prima te planten zijn, zien de grotere er beter uit in bloemstukken. Ook hebben veel variëteiten niet lang genoeg stengels om te worden gebruikt voor het snijden. Maar ze zijn heel gemakkelijk te kweken en hebben weinig onderhoud nodig. Ze zijn ook goede keuzes voor het aantrekken van bestuivers.

Coneflowers zijn vaste planten die enkele maanden bloeien tijdens warme omstandigheden. Hun bloemen bieden voedsel voor bestuivers en kunnen zonder veel poespas worden gekweekt. Zonnehoed is verkrijgbaar in talloze cultivars. Hoewel ‘Magnus’ een klassieke paarse zonnehoed is, zijn er tientallen cultivars om uit te kiezen. Voor een meer unieke bloem, probeer ‘White Swan’. Het heeft grote witte bloemblaadjes en oranje-koperen kegels. Beide soorten bloeien in de vroege zomer en gaan door tot halverwege de herfst.

Andere aantrekkelijke vaste planten zijn baardiris, een populaire vaste plant met paarse of andere gekleurde bloemen. Deze plant is stevig en krachtig en gemakkelijk te kweken. De bloemen gaan lang mee en trekken kolibries en vlinders aan. En u kunt ook ‘Merritt’s Supreme’ proberen vanwege de kenmerkende roze bloemen. Een verscheidenheid aan bijen zal erdoor aangetrokken worden en deze plant groeit goed in zure of neutrale grond.