Trek wilde dieren in het wild naar je tuin

Tijdens het tuinieren vraag je je misschien af ​​hoe je insecten in je tuin kunt lokken. In uw tuin leven veel nuttige insecten. Je kunt hun aantal en diversiteit vergroten door een verscheidenheid aan planten te planten. Insecten worden aangetrokken door een grote verscheidenheid aan planten, waaronder die van jou. Planten die de juiste soorten insecten aantrekken, zijn belangrijk voor de gezondheid van uw tuin. Als je niet zeker weet hoe je de juiste insecten kunt aantrekken, lees dan verder voor enkele tips.

Overweeg eerst een waterbron toe te voegen. Insecten hebben water nodig om te overleven en te gedijen. U kunt boomstammen of bamboe gebruiken in de basis van een insectenhotel. Zet ze vast met fijn draad om te voorkomen dat ze erin vallen en verdrinken. Je kunt ook vochtig zand in een vijver of waterval leggen. Hoewel het verleidelijk kan zijn om een ​​grote vijver met water te vullen, houden insecten van een ondiepe poel of plas. Heb je een tuin met stromend water, dan is een schoteltje gevuld met schoon water een ideale waterbron. Laat ten slotte een paar planten achter met bladeren die water vasthouden en die regelmatig kunnen worden geïrrigeerd om de bewoners van uw tuin een thuis te bieden.

Hoewel het belangrijk is om nuttige insecten in uw tuin aan te moedigen, moet u er ook rekening mee houden dat sommige soorten gevaarlijk kunnen zijn en u kunnen steken. Veel soorten zijn ongevaarlijk en helpen ongedierte in de tuin te bestrijden. Naast het eten van schadelijke insecten, hebben deze nuttige insecten een bepaald type voedselbron nodig om in hun onderhoud te voorzien. Roofdieren eten bijvoorbeeld stuifmeel en nectar van planten. Deze voedselbron voorziet hen van de energie die nodig is om zich voort te planten en te overleven. Door bloemen in uw tuin te planten, kunt u nuttige insecten aantrekken en ze van een vaste voedselbron voorzien. Zorg er wel voor dat je een variëteit plant die geen dubbelbloemige planten heeft.

Inheemse bijen hebben ook holle stengels nodig om hun jongen groot te brengen. In de herfst kun je klimop, Michaelmas-madeliefje of Sedum spectabile planten. Deze bloemen bloeien laat, maar bieden nog steeds een gestage stroom nectar om bestuivers te helpen de winter te overleven. Als je geen inheemse bloeiende planten hebt, overweeg dan om een ​​mengsel van inheemse bloemen te planten. Als je bloemen kweekt die bijen aantrekken, trek je veel bestuivers aan.

Om bijen naar je tuin te lokken, creëer je een hospitaal voor ze in je tuin. Plaats takken, boomstammen of stenen naast je planten om een ​​goede leefomgeving te maken. Ze helpen je planten te bestuiven en eten ook ongedierte. Je kunt ook bamboestokken planten, die holle stengels hebben. Een aantal solitaire bijen legt er hun eitjes in en sluit het gat af met modder en bladafval.

Insecten kunnen uw planten ook helpen door ongedierte te consumeren. Deze nuttige insecten zijn nuttig om ervoor te zorgen dat uw planten gezond zijn door zich te voeden met ongedierte en parasitaire relaties met hen aan te gaan. Ze helpen ook bij de bestuiving van uw gewassen. U moet de aanwezigheid van beide soorten insecten in uw tuin aanmoedigen om de gezondheid van uw planten te waarborgen. Als je meer wilt weten over het aantrekken van nuttige insecten, lees dan verder voor meer tips.