Hoe u insecten in uw tuin kunt aanmoedigen

Hoe u insecten in uw tuin kunt aanmoedigen

Als u op zoek bent naar manieren om meer nuttige insecten naar uw tuin te lokken, bent u hier aan het juiste adres. In tegenstelling tot veel tuiniers, hoef je je geen zorgen te maken dat je je hele zomer doorbrengt met het meppen van ongedierte. Er zijn verschillende manieren waarop u insecten kunt helpen gedijen in uw tuin, waaronder het vrijgeven van sluipwespen. Deze kleine wezens leggen hun eieren in ongedierte-eieren. Als je tomaten kweekt, kunnen hoornwormen een plant heel snel verpesten. De natuurlijke voedselketen betekent dat elke plaag een roofdier heeft. Gebruik de relatie in uw voordeel door dit nuttige insect aan te moedigen om in uw tuin te leven.

Afhankelijk van waar je woont, zijn er verschillende soorten insecten die je naar je tuin kunt lokken. Insectensoorten en hun roofdieren variëren sterk. Er zijn echter enkele veelvoorkomende tuinbeestjes die uw tuin uitnodigender kunnen maken voor deze kleine wezens. Sommige hiervan zijn lieveheersbeestjes en wespen. Als je deze insecten wilt aantrekken, strooi dan wat van deze vaste planten tussen je groenten en bloemen. Jufferwantsen zijn een ander nuttig insect in uw tuin. Hun larven eten veel tuinongedierte, dus ze zijn een geweldige aanvulling op je tuin. Je kunt ze lokken met groene munt, venkel en karwij.

Insecten houden van een rommelige tuin. Bladeren, stokken en boomstammen zijn perfect voor het maken van huizen voor deze dieren. De overgebleven materialen trekken ook dieren aan zoals salamanders en kikkers. Door een composthoop te maken, kun je het tuinafval recyclen om insecten en andere dieren van voedsel te voorzien. Dit is goed voor de bodem en uw planten. Je kunt de compost ook gebruiken voor compost en andere tuinprojecten.

Insecten kunnen ook leven in de holle stengels van overrijp fruit. Een ‘insectenhotel’ kan allerlei insecten aantrekken, waaronder vlinders en bijen. Hoewel het misschien een dure aangelegenheid lijkt, houdt het ongedierte op afstand en kunt u een langdurige relatie opbouwen met uw tuinpartners. Je zult versteld staan ​​hoeveel insecten zullen profiteren van je inspanningen om een ​​insectenhotel te creëren.

Door meer diversiteit in uw tuin te planten, trekt u meer bestuivers aan. Planten die verschillende soorten insecten aantrekken, van zweefvliegen en bijen tot boktorren en vlinders, zullen meer bestuivers aantrekken. Een verscheidenheid aan bloemen zal ook verschillende soorten insecten aantrekken, en u hoeft geen wilde bloemen te planten om ze alleen maar aan te trekken. Richt je in plaats daarvan op inheemse planten en bloemen die insecten een breed scala aan voedsel en onderdak bieden.

Planten die nuttige insecten aantrekken, zijn onder meer geel boerenwormkruid, lantana, duizendblad en kattekruid. Alyssum, gaasvliegen en lieveheersbeestjes zijn dol op deze bloemen en de nectar die ze leveren. Vooral lieveheersbeestjes zijn zeer efficiënte bestuivers en vereisen weinig tot geen inspanning. Lieveheersbeestjes eten bijvoorbeeld als volwassene stuifmeel op. Daarnaast kun je wortelen planten om nuttige insecten aan te trekken.