De beste bomen voor uw patio: Een gids voor het kiezen van de perfecte tuinboom

Beslissen welke boom u in uw tuin of terras wilt planten kan een moeilijke beslissing zijn. Je wilt een boom die er mooi uitziet en goed groeit in de ruimte die je hebt, en ook een die niet te veel onderhoud vergt of schade veroorzaakt. Het goede nieuws is dat er genoeg bomen zijn die perfect zijn voor terrassen, met een verscheidenheid aan vormen, maten en kleuren. Of u nu op zoek bent naar een groenblijvende boom, een bloeiende boom of een boom met kleurrijke bladeren, deze gids zal u helpen de perfecte boom voor uw terras te vinden. We bekijken de beste bomen voor terrassen, hun kenmerken en hoe u ze moet verzorgen, zodat u een mooie, uitnodigende buitenruimte kunt creëren.

Introductie

Als u van bomen houdt, dan weet u hoe prachtig ze zijn. Hoewel ze geweldig zijn voor het milieu, kunnen ze er ook voor zorgen dat uw huis meer als een thuis aanvoelt. Het kweken van bomen binnenshuis kan een geweldige manier zijn om de frisse en natuurlijke geur van een bos binnenshuis te brengen, en om wat privacy te bieden. U kunt kiezen uit een grote verscheidenheid aan prachtige binnenbomen, die het goed doen in verschillende omgevingen en lichtsituaties. Bomen zijn altijd een van de beste dingen die u kunt toevoegen aan uw terras. Net als veel andere planten, kunnen bomen helpen een pop van kleur toe te voegen aan uw terras en maken het een meer uitnodigende ruimte. U kunt bomen ook gebruiken om structuur en privacy aan uw terras toe te voegen. Bomen zijn er in allerlei vormen, maten en kleuren. Er is ook een grote verscheidenheid aan bomen die geweldig zijn voor patio’s. In dit artikel kijken we naar de beste bomen voor terrassen en hoe u ze kunt verzorgen. Dus, als je erover denkt een aantal bomen toe te voegen aan je terras, dan is dit artikel voor jou.

Soorten bomen voor patio’s

Als u overweegt wat voor soort boom u in uw patio wilt planten, wilt u een winterharde, onderhoudsarme soort kiezen. Er zijn veel bomen die perfect zijn voor patio’s, met een verscheidenheid aan vormen, maten en kleuren. Enkele van de beste bomen om in een patio te planten zijn: Groenblijvende bomen – Groenblijvende bomen zijn de beste bomen voor patio’s omdat ze in de winter hun bladeren behouden en een natuurlijke barrière vormen tegen koude wind en vorst. Ze zijn ook gemakkelijk te onderhouden, ze hoeven weinig gesnoeid te worden en hebben geen bloemen, zodat ze geen ongedierte aantrekken. Enkele van de beste groenblijvende bomen voor terrassen zijn de dwerg Alberta-spar, de dwerg Douglas-spar, de dwerg Hemlock, de dwerg Japanse spar, de dwerg Grove den, de dwerg Zwitserse den en de dwerg Western Red Cedar. Bloeiende bomen – Hoewel bloeiende bomen hun bladeren in de winter niet behouden, zijn ze toch een goede keuze voor patio’s omdat ze de rest van het jaar kleur geven. Verschillende soorten bomen bloeien op verschillende tijden van het jaar, zodat u uw terras rond de bloei kunt plannen. Enkele van de beste bloeiende bomen voor patio’s zijn de Brandende struik, Kersenbloesem, Japanse esdoorn met koraalbast, Japanse Zelkova met koraalbast, Japanse mirte, Kornoelje, Bloeiende kers, Bloeiende sprinkhaan, Japanse azalea, Japanse Judasboom, Japanse Pagodatboom, Japanse Geschilderde kweepeer, Japanse Treurkers, Japanse Treur Judasboom en de Yoshino-kers. Bomen met kleurrijke bladeren – Hoewel bomen met kleurrijk gebladerte niet bloeien, geven ze toch levendigheid aan uw terras. U kunt bomen met kleurrijke bladeren ook in potten planten, omdat ze meestal kleiner zijn dan andere soorten. Enkele van de beste bomen met kleurrijke bladeren voor terrassen zijn de Autumn Flame Maple, Autumn Gold Maple, Autumn Splendor Maple, Autumn Sunset Maple, Black Beauty Maple, Blue moose Maple, Blue stain Maple, Carmine Queen Quaking Aspen, Crimson King Maple, Crimson Splendor Maple, Golden Autumn Maple, Golden blaze maple, Golden curl maple, Golden raintree, Japanese maple, Japanese red maple, Japanese silver maple, Japanese Sugar maple, Japanese variegated maple, Painted maple, River maple, Scarlet queen quaking Aspen, Scarlet sugar maple, Scarlet splendour maple, en de Sugar maple.

Voordelen van bomen voor terrassen

Bomen en huisparfums zijn een geweldige aanvulling op elk terras. Ze dragen bij tot het ontwerp van de ruimte, helpen bij de privacy en kunnen ook worden gebruikt als centraal punt. Bomen bieden ook veel schaduw, dus ze kunnen een welkome aanvulling zijn op een warme zomerdag. – Ze helpen bij de privacy – Als u niet wilt dat mensen in uw terras kunnen kijken, zijn bomen een geweldige manier om dit te bereiken. Als u een open terras hebt waar mensen vanaf de straat naar binnen kunnen kijken, kunt u door bomen te planten privacy creëren en toch licht binnenlaten. Dit werkt ook goed als u privacy wilt van de patio’s van uw buren. – Ze voegen structuur toe – Als uw terras vrij open is, kan een boom helpen een meer gestructureerde ruimte te creëren. Een boom in het midden van een patio kan de ruimte breken en tegelijkertijd extra schaduw geven. – Ze kunnen kleur toevoegen – Als u een vleugje kleur wilt in een verder neutrale patio, dan is een boom een geweldige optie. De meeste bloeiende bomen hebben felgekleurde bloemen, en veel bomen hebben prachtige bonte bladeren, die ook kleur toevoegen aan een ruimte. – Ze helpen bij de luchtkwaliteit – Bomen zijn geweldig voor het verbeteren van de luchtkwaliteit, vooral als u veel bomen in de buurt van uw terras hebt geplant. Ze verwijderen koolstofdioxide en andere verontreinigende stoffen uit de lucht, wat kan helpen bij het verminderen van astma en andere aandoeningen aan de luchtwegen. – Ze kunnen uw stemming verbeteren – Studies hebben aangetoond dat bomen een aanzienlijke invloed kunnen hebben op uw stemming. Het is aangetoond dat tijd doorbrengen in de buurt van bomen stress vermindert en uw stemming verbetert, terwijl het ook uw gezondheid ten goede komt.

De juiste boom kiezen

– Beschikbaarheid – Het eerste waar u rekening mee moet houden bij het kiezen van uw boom is waar u hem wilt planten. Sommige boomsoorten worden veel groter dan andere, en sommige bomen zijn niet geschikt voor bepaalde klimaten. Zorg ervoor dat u een soort kiest die geschikt is voor uw gebied. – Onderhoud – Je moet ook nadenken over hoeveel werk de boom nodig zal hebben. Sommige bomen, zoals de crepe myrtle, hoeven nauwelijks gesnoeid te worden, terwijl andere, zoals de Japanse esdoorn, regelmatig gesnoeid moeten worden. U moet ook bedenken hoeveel ruimte de boom inneemt, want dit kan belangrijk zijn als u niet veel ruimte hebt. – Kleur – Je moet ook nadenken over de kleur van de bladeren. Sommige soorten hebben kleurrijke bladeren, terwijl andere meer neutrale kleuren hebben. Je kunt ook bomen overwegen die met het seizoen van kleur veranderen, zoals de herfstvlamdoorn.

Kenmerken van de beste bomen voor terrassen

Nu je weet waar je op moet letten bij het kiezen van een boom, laten we eens kijken naar enkele van de beste bomen voor terrassen. Groenblijvende bomen – Deze bomen zijn geweldig voor terrassen omdat ze hun bladeren in de winter behouden en een natuurlijke barrière vormen tegen koude wind en vorst. Ze zijn ook gemakkelijk te onderhouden, ze hoeven weinig gesnoeid te worden en hebben geen bloemen, zodat ze geen ongedierte aantrekken. Bloeiende bomen – Hoewel bloeiende bomen hun bladeren in de winter niet behouden, zijn ze toch een goede keuze voor terrassen omdat ze de rest van het jaar kleur geven. Verschillende soorten bomen bloeien op verschillende tijden van het jaar, zodat u uw terras kunt afstemmen op de bloei. Bomen met kleurrijke bladeren – Hoewel bomen met kleurrijke bladeren niet zullen bloeien, zullen ze toch levendigheid toevoegen aan uw terras. U kunt bomen met kleurrijke bladeren ook in potten planten, omdat ze meestal kleiner zijn dan andere soorten.

Terrasbomen planten en verzorgen

– De grond voorbereiden – Voordat u uw nieuwe terrasboompjes plant, moet u de grond voorbereiden. Dit is vooral belangrijk als je nog niet eerder een boom op die plek hebt geplant. Je moet ervoor zorgen dat de grond los is, zodat hij gemakkelijk water kan opnemen. Je moet ook wat meststof toevoegen, zodat de boom alles heeft wat hij nodig heeft om te gaan groeien. – De juiste plek kiezen – Voordat je je boom plant, moet je bedenken waar je hem wilt neerzetten. Sommige bomen worden hoog, dus je moet ervoor zorgen dat de plek hoog genoeg is voor de boom om te groeien zonder je dak of terras te raken. Het beste is om de boom ten minste 2 meter van de rand van je terras of veranda te planten, zodat je genoeg ruimte hebt om eromheen te lopen. – De boom planten – Zodra je de grond hebt voorbereid, is het tijd om de boom te planten. Graaf eerst een gat dat twee keer zo breed is als de pot waarin de boom staat.