Verschillende soorten tuinmeubelen

Er zijn veel verschillende soorten tuinmeubelen beschikbaar, maar rotanmeubels worden over het algemeen beschouwd als het beste type voor buitengebruik. Dit type meubel is lichtgewicht en gemaakt van aluminium, dat niet roest. Het rotanmateriaal is UV-gestabiliseerd om verbleken of rotten in de zon te weerstaan. Rieten is een andere optie, maar u moet niet vergeten dat goedkopere soorten onbehandelde rotan- of stalen frames hebben.

Een ander materiaal dat voor tuinmeubelen wordt gebruikt, is kunststof. Plastic is goedkoop, lichtgewicht en weerbestendig. Het is ook gemakkelijk schoon te maken, maar het kan vervagen als het gedurende lange tijd in direct zonlicht wordt geplaatst. In tegenstelling tot houten tuinmeubelen heeft kunststof mogelijk geen kussens of andere materialen nodig om zijn uiterlijk te behouden. Kunststof tuinmeubelen zijn geweldig voor een prijsbewuste koper en degenen die niet veel functies willen. Maar onthoud dat hout mogelijk regelmatig moet worden schoongemaakt en gelakt om zijn mooie uiterlijk te behouden.

Van de materialen die worden gebruikt voor het maken van tuinmeubelen, is aluminium een ​​van de meest populaire keuzes. Het is licht en roestbestendig en vereist slechts een jaarlijkse reiniging om aantasting te voorkomen. In vergelijking met gietijzeren meubelen is het gemakkelijk op te bergen in bijgebouwen en schuren. Roestvrij staal is lichtgewicht en zeer duurzaam. Zorg ervoor dat u het afdekt met een waterdichte hoes wanneer u het niet gebruikt om mogelijke roest of oxidatie te voorkomen.

Er zijn verschillende soorten tuin loungesets. Een tuinloungeset past in elke tuin en voegt stijl toe aan het algehele ontwerp. Sommige hebben zelfs een centrale tafel met tafelplanken. Er zijn ook ligstoelen en banken. Een tuinloungeset geeft je tuin een gezellige en ontspannen sfeer. Als je niet veel ruimte hebt, kun je een bank kopen met opbergruimte eronder. Het enige nadeel van banken is dat ze meer onderhoud vergen dan andere soorten tuinmeubelen.

Terrasmeubels zijn geschikt voor alle weersomstandigheden. Als je niet zeker bent van het weer, overweeg dan plastic of metaal. Houten meubelen kun je echter het beste binnen houden tijdens de wintermaanden. Zorg ervoor dat u beton tegen vocht beschermt, omdat het kan afbreken. Ten slotte kunt u stoffen toevoegen aan uw meubelen. Deze kunnen de look en feel van uw binnenhuiskamer naar buiten brengen. De mogelijkheden zijn eindeloos! Zo voelt je buitenruimte als een verlengstuk van je woonkamer.

Er zijn veel stijlen en materialen van tuinmeubelen beschikbaar. Rotan is een populaire optie voor patio’s en tuinen omdat het een tijdloze uitstraling heeft die goed werkt in zowel stedelijke als landelijke omgevingen. Als je niet te veel moeite wilt steken in je tuin, kun je kiezen voor een rotan of kunststof alternatief. Stukken rotan en synthetische polyethyleenhars kunnen gemakkelijk worden gereinigd en zijn weerbestendig. Rotan is geweldig voor gebruik binnen en buiten, terwijl smeedijzer niet erg duurzaam is en vloeren kan beschadigen bij gebruik.

Een andere keuze voor terrasmeubilair is hout. Hout is een klassieke keuze voor buitengebruik en is een van de oudste materialen die voor tuinmeubelen worden gebruikt. Het is gemakkelijk te manipuleren en ziet er buiten prachtig uit. Hout vereist echter regelmatig onderhoud en het Britse weer kan houten meubels snel verouderen. Misschien wilt u uw houten meubelen minimaal één keer per jaar schuren en lakken. Kies voor een traditionele uitstraling voor teak- of cederhout. Het duurste onderdeel van houten meubelen zijn de stoffen kussens.